Een zuil is een zuil zou je denken….. Nou nee niet echt , laten we je even op weg helpen in de bijzondere wereld van de zuilen.

Anti-ram zuil

Een anti-ram zuil is bedoeld voor het tegenhouden van een auto met bestuurder die een poging doet om een pui/entree van een winkel te kraken. Meest gebruikte voortuigen zijn gemiddelde personenwagens. De snelheid die men gebruikt om een pui te kraken ligt ergens tussen 20 en ca. 35 km/uur . De bestuurder wil dit graag kunnen navertellen, daarom ligt de aanrijsnelheid relatief laag.

De SecuPost Telescopische anti-ramzuilen zijn speciaal ontwikkeld voor dit soort ramkraken. Voldoende wanddikte, zeer stevige buitenkast en de relatief diepe ingraving zorgen ervoor dat een ramkraak poging geen kans van slagen heeft. In die fundatie zit nog een klein trucje. Men denkt vaak dat de buitenkast van de zuil volledig in het beton gestort moet worden, juist niet! Een betonblokje van ca. 50x50x50 cm vlak onder het straatoppervlak zorgt ervoor dat bij een poging tot ramkraak het betonblokje als scharnierpunt fungeert zodat zoveel mogelijk impact van de aanrijding afgevoerd wordt in de bodem. De anti-ram zuil komt dan wel enigszins schuin te staan, maar heeft zijn taak met glans volbracht! De zuil is achteraf wel weer recht te zetten.

De anti-ram zuilen zijn prettig geprijsd en uit voorraad leverbaar.

Anti-terreur zuil

Bij anti-terreur zuilen gaat men van zwaardere voertuigen en hogere snelheden uit. De bestuurder is hier een onderdeel van de aanslag en wordt opgeofferd.

Bij anti-terreur zuilen zijn er diverse internationale en Europese test normeringen (PAS 68 / IWA14 / K standaard) in allerlei gradaties qua voertuig gewicht en snelheden. De sterkste SecuPost zuil weerstaat een vracht wagen van 30 Ton met een snelheid van 80 km/u!

Het SecuPost anti-terreur assortiment bestaat uit beweegbare hydraulische en statische zuilen. In tegenstelling tot de anti-ram zuilen wordt de inkomende massa tot een stop gedwongen door de pure sterkte van de zuil en de starre fundatie.  Wanddiktes van meerdere cm’s en fundatie blokken van 150 cm diep zijn geen uitzondering. Uitzondering zijn de hele speciale statische zuilen met een zogenaamde ‘’ondiepe fundatie platen’’ , fantastisch om te gebruiken in de binnensteden. Geen problemen met onderliggende leidingen etc. en zeer vlotte plaatsing. Prijskaartje van de anti-terreur zuilen liggen vele malen hoger dan van de anti-ram zuilen en is altijd project werk.

 

Wil je meer weten over onze anti-ram of anti-terreur oplossingen, neem contact op met onze product specialist Maarten Wijninga (anti-ram en anti-terreur) of Dennis Schalk (anti-ram)

Ouder artikel