Situatie

Het wereld beroemde Anne Frank Huis en het Anne Frank Museum in de gemeente Amsterdam trekt per jaar ruim een miljoen bezoekers van over de hele wereld. Het is gesitueerd aan de Prinsengracht in het hart van Amsterdam. Door de beperkte bezoekerscapaciteit ontstaan er lange wachtrijen voor de ingang, met soms wel wachttijden van ruim 3 uur.

SecuPost - Case: Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis voor het plaatsen van de SecuPost Anti-terreurzuilen

Deze wachtende onbeschermde rij bezoekers, vormde een groot veiligheidsrisico. Er was al langer de wens om de bezoekers en het front van het museum te beschermen tegen een mogelijke aanslag met een voertuig.

SecuPost - Case: Anne Frank Huis

Oude situatie in de zijstraat bij het Anne Frank Huis

SecuPost - Case: Anne Frank Huis

Betonblokken moeten de rij bij het Anne Frank Huis beschermen

Zogenaamde anti-terreurzuilen zouden hiervoor geschikt zijn, echter hebben deze normaal fundatie dieptes nodig van meer dan 1 meter. In de binnensteden is dit meestal een onmogelijk zaak gezien de aanwezigheid van allerlei ondergrondse voorzieningen zoals elektra, gas en waterleidingen. Verder wenste de gemeente Amsterdam een beveiligingssysteem dat in noodgevallen te verwijderen is.

Oplossing

De gemeente Amsterdam kwam in contact met de beveiligingsspecialist van SecuProducts BV die als oplossing het unieke SecuPost Shallow Mount fundatie systeem voorstelde. Dit systeem is volledig PAS 68 gecertificeerd, wordt simpelweg ter plekke modulair opgebouwd en vereist maar een fundatie diepte van 18 cm. Bovendien kunnen gedeeltes van dit modulaire systeem in noodgevallen verwijderd worden waardoor nooddiensten in geval van een calamiteit toch bij de onderliggende kabels en leidingen kunnen komen.

SecuPost - Case: Anne Frank Huis

De SecuPost Anti-terreurzuilen worden naar hun plaats gehezen

SecuPost - Case: Anne Frank Huis

De SecuPost Anti-terreurzuilen worden op hun plek geinstalleerd

SecuPost - Case: Anne Frank Huis

De SecuPost Anti-terreurzuilen op hun plek

De zuil zelf heeft maar een geringe diameter van 200 mm waardoor deze mede door de gekozen kleur een relatief onopvallend geheel vormt in het straatbeeld.

De speciale modulaire opbouw van de stalen gegalvaniseerde fundatie platen, zorgde voor een vlotte en vlekkeloze opbouw tijdens de nachtelijke uren, daardoor was overdag de bestrating alweer op orde en hadden de bezoekers totaal geen last van de plaatsing.

SecuPost - Case: Anne Frank Huis

Het eindresultaat van de SecuPost Anti-terreurzuilen in de grond

De geplaatste SecuPost Anti-terreur zuilen zorgen nu voor voldoende bescherming van het Anne Frank Huis en haar bezoekers tegen een aanslag met een voertuig.

SecuPost - Case: Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis beschermd door SecuPost Anti-terreurzuilen

Ouder artikel Recenter artikel