Situatie

Het nieuw ontwikkelde hoofdkantoor van EUROPOL is gebouwd in Den Haag aan de rand van het centrum.

 SecuPost - Case : Europol

Een impressie van de situatie bij Europol voor het plaatsen van de SecuPost Anti-terreurzuilen

EUROPOL stelde hoge eisen aan de gewenste inrij beveiligingen, deze moesten voldoen aan PAS 68. Echter de aanwezige kabels en leidingen gaven geen mogelijkheid tot het plaatsen van traditionele anti-terreur zuilen met grote fundatie dieptes.

Bovendien wilde de Gemeente Den Haag de in de bodem aanwezige belangrijke historische archeologische resten van oud Den Haag intact laten voor toekomstige generaties.

Oplossing

De unieke SecuPost Anti-terreurzuil Shallow Mount met een ondiepe fundatie van maar 18 cm bleek hier de ideale oplossing. Hiermee bleven de archeologische resten en de aanwezige kabels en leidingen volledig intact en bereikbaar.

SecuPost - Case : Europol

SecuPost Anti-terreurzuilen wachtend op hun bestemming

Het ontwerp vormt een complete ring rond om het gebouw, in het ontwerp zaten een aantal bochten die de vormen van de stoep moesten volgen. Hiervoor zijn aangepaste fundatie platen ontworpen. Om er voor te zorgen dat de juiste zuilen op de correcte plek komen zijn de zuilen voorzien van unieke nummers, die overeenkomen met de nummers op de installatie tekeningen.

SecuPost - Case : Europol

Een van de eerste geplaatste SecuPost Anti-terreurzuilen

SecuPost - Case : Europol

SecuPost Anti-terreurzuilen op een rij

De installatie voorbereidingen konden zeer kort zijn door de slimme opbouw van het Shallow Mount systeem. Na het egaliseren van het grondwerk ging de plaatsing zeer vlot en leverde geen problemen op. De uitlijning van de zuilen is gedaan met behulp van een laser.

SecuPost

De afwerking van de zuil is een RVS Sleeve geborsteld voorzien van een reflectie ring, dit geeft een zeer hoogwaardige uitstraling.

SecuPost - Case: Europol

Het eindresultaat met de SecuPost Anti-terreurzuilen

SecuPost - Case: Europol

De ingang met de SecuPost Anti-terreurzuilen

Recenter artikel